Anton Vroom werd in 1949 geboren en bracht zijn jeugd door in Katwijk aan Zee. Als kind was hij al gebiologeerd van alles wat maar met techniek te maken had. Dit tot verdriet van zijn beide ouders, immers alles moest en zou uit elkaar worden gesloopt omdat kleine Toontje wilde uitzoeken wat er nu verscholen zat in al dat mooie speelgoed. Als kind was hij ook al met radiootjes bezig, hij kreeg al jong de beschikking over een echte soldeerbout en soldeerde alles aan elkaar wat maar op draadjes leek. Zijn eerste zelfgebouwde buizen radio  kwam er al snel en als kind droomde hij er van om zendamateur te worden.


Na de lagere en middelbare school deed hij de opleiding tot instrumentmaker in Leiden. Al snel vond hij werk als research medewerker bij Philips in Alkmaar. Hoewel aanvankelijk als fijn mechanicus, maakte zijn belangstelling voor elektronica dat hij ook in deze richting ging studeren. In 1971 slaagde hij  voor zijn  examen zendamateur en onder de roepnaam PA0AVS  werd hij een actief en bekend zendamateur. Met al deze kennis vond Anton werk in de medische sector, met name in de Röntgen techniek. Volgde later de  opleiding tot versnellertechnicus in Buc (Fr) en werd stralingsdeskundige aan de HTS  in Rotterdam. Hij werkte tot 1990 als ambulant technisch specialist in de radiotherapie.

Als kind uit een muzikale familie maakte hij al jong kennis met de klarinet en later saxofoon en dwarsfluit. Speelde actief in diverse harmonie en fanfare orkesten. Hij deed mee in een Tiroler- en boeren kapel. Formeerde de dixieland formatie “The Flathat Dixiemen” en speelde ten slotte vele jaren altsax in diverse Bigband's. Naast het bespelen van diverse instrumenten raakte hij ook steeds meer geïnteresseerd in de akoestische eigenschappen van en de techniek achter muziekinstrumenten.

In 1982 richtte hij Vroom Blaasinstrumenten op en vestigde zich in Zeist. Volgde vele opleidingen op dit gebied. In die periode repareerde hij verschillende blaasinstrumenten. Op een goed moment kwam hij in contact met Henny de Klerk, een vermaard kopstukkenbouwer. Hij leerde van hem het bouwen van dwarsfluiten en kopstukken. Nu was hij steeds van mening dat vaardigheden voor ieder vak onmisbaar zijn en zo ging hij 1997 naar Schoonhoven. In 2000 deed hij met goed gevolg examen en verwierf hij zijn meesterteken als gediplomeerd goudsmid. Naast het repareren en bouwen van dwarsfluiten en kopstukken, geeft hij ook workshops goudsmeden.


Anton is een hobby zendamateur maar ook een verwoed amateur fotograaf. Je kunt hem dan ook vinden langs het riviertje de Linge of op het Landschaftspark in Duisburg-Nord.